Vánoční raw hvězdičky

Letos to budou první Vánoce bez mamčinýho skvělýho cukroví. Musím říct, že to bude opravdu velká “challenge”, udržet chutě na uzdě, protože máma peče asi dvacet skvělých druhů. Vždycky ho všichni známi obdivovali a já se ho nemohla nabažit. Ale bohužel je plné cukru, takže už nic pro mě:( Abych nebyla smutná a tiše nezáviděla celé rodince vánoční dobroty, budu si muset holt vyrobit vlastní a zdravé. Tak už jsem pomalu začala s tréninkem a tady vám představuji svoje velmi jednoduché raw makové hvězdičky.

Postup přípravy:

Suroviny

  • 1 hrnek mandlí
  • 1 hrnek slunečnicových semínek
  • 1 hrnek namočených švestek ve vodě (hodinu předem)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička skořice
  • 2 hrnky máku
  • 1 hrnek namočených datlí ve vodě (hodinu předem)
  • na ozdobu: ořechy, kokos, nebo goji
  • silikonové formičky ve tvaru hvězdičky
  1. Do mixéru vložím mandle, slunečnicová semínka, mokré švestky, dvě lžíce vody ze švestek, skořici, lžíci kokosového oleje a umixuji těsto do hladka. Pokud jsou v těstu stále hrubé hrudky semínek, přidám ještě vodu.
  2. Těsto vložím do hvězdičkových silikonových formiček a rukou pěkně vytvaruji jeden centimetr vysoký korpus.
  3. Potom do mixéru vložím mák, mokré datle a čtyři lžíce vody z datlí a mixuji do hladka, ale tak, aby byla hmota spíše pojivá než rozmočená a tekla.
  4. Na hvězdičku vložím vrstvu makové směsi a nechám vychladnout v lednici. Potom pouze ozdobím ořechy, kokosem nebo goji.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.