Valentýnské čoko-jahodové bonbony
Tak hurá, konečně jsem se rozhoupala a připravila pro vás první raw čokoládu. A když je zrovna ten Valentýn, možná recept oceníte ještě víc. Zdravé čoko-jahodové bonbonky budou skvělým dárkem pro vaše miláčky.
Určitě si taky vzpomínáte na fenomenální film Pelíšky a nesmrtelnou hlášku: “Největší radost udělá dárek, který člověk sám vyrobí pro toho druhého. Z lásky.”. Tato sladká neřest navíc vašemu tělu prospěje. Vyzkoušejte recept, užijte se svátek lásky a zamilujte se do zdravé čokolády, stejně jako já:)
Co obsahuje raw čokoláda?
Zázračné kakaové boby – základní stavební kámen na výrobu čokolády. Obsahují živiny, enzymy, bílkoviny, sacharidy, minerály jako fosfor, magnesium, a taky mnoho vitamínů. Tato čokoláda je prostě zdravá, neobsahuje bílý cukr a mléčné produkty a naše tělo ví, jak ji nejlépe zpracovat a využít skvělé látky i pro naši mysl. Jde tedy zase o superpotravinu a této čokolády se prostě nepřejíte, tělo si nejlépe samo řekne, kdy má dost.
Kakaové máslo – je čistý tuk z kakaových bobů, které pochází přímo ze stromu kakaovníku. Získává se speciálním drcením. To navíc probíhá při nízké teplotě, která uchovává životně důležité enzymy a živiny.
Postup přípravy:
- 50 g kakaového bio raw másla
- 3 polévkové lžíce medu, nebo datlového sirupu
- 50 g kakaového bio raw prášku
- ovoce, oříšky, kokos
- Do vodní lázně s teplou vodou cca 42 stupňů, vložím misku s hoblinami kakaového másla a nechám rozpustit.
- Přidám kakaový prášek a opatrně promíchávám v lázni. Dávám si pozor, aby se nedostala ani kapka vody do horké čokolády, ta by se pak srazila.
- Dosladím medem nebo datlovým sirupem.
- Do formiček na led vložím kousky ovoce nebo oříšky, přeliji čokoládou a nechám ztuhnout v lednici.
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.
1 komentář
Napsat komentářPetra
03. března 2017 v 03:43
Diky za recept, urcite vyzkousim 😉 pritel ma ted brzy svatek, tak vim, cim ho prekvapim 😉 Jinak co jsou moje oblibene recepty, tak tyto http://blog.decodoma.cz/laskyplny-svatek/ delala jsem na valentyna a bylo to moc moc dobre 😉