Raw řezy s vanilkovokokosovou šlehačkou
24. dubna 2018 Žádný komentář
Když jsem ještě byla cukrová princezna, tak jsem nejvíc milovala čerstvé ovoce a pořádnou dávku šlehačky, samozřejmě nejlepší byla domácí od babičky, ale klidně jsem zvládala vyšplíchat do sebe i tu „umělou“ ve spreji. Snažím se stále víc a víc omezovat z jídelníčku mléčné výrobky, ale opravdu by mě mrzelo si nevychutnat svoji oblíbenou dobrotu a dát jí sbohem. Ale potom jsem objevila kokosovou šlehačku a bez legrace je mnohem lepší než klasická šlehačka a hlavně mnohem zdravější. Dnes mám pro vás rychlý recept na letní dezert, který vám bude určitě moc chutnat a užijete si ho s radostí, kterou nám přináší příroda.
Suroviny
Suroviny:
Korpus:
1/2 hrnku raw lískových ořechů
1/2 hrnku raw mandlí
1 hrnek vypeckovaných mandlí (namočit do vody hodinu před)
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Vanilková šlehačka:
1 plechovka kokosového mléka
1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo semínka z vanilkového lusku
1 lžička agáve sirupu
Na posypání čerstvé ovoce
Postup přípravy:
- Namelte ořechy v kuchyňském robotu na mouku, přidejte změklé datle a vanilku a vypracujte drobivé, lepivé těsto.
- Vtlačte do formy na dorty nebo do formiček a dejte vychladnout a ztuhnout do lednice.
- Pak připravíme šlehačku. Po vychlazení kokosového mléka budete mít v horní části plechovky vrstvu pevného kokosového tuku.
- Naberte ji do misky, přidejte vanilkovou esenci nebo semínka a agáve sirup dle chuti a metličkou vyšlehejte pěnu.
- Ztuhlé těsto potřete šlehačkou a ozdobte ovocem.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.