Raw řezy s vanilkovokokosovou šlehačkou

Když jsem ještě byla cukrová princezna, tak jsem nejvíc milovala čerstvé ovoce a pořádnou dávku šlehačky, samozřejmě nejlepší byla domácí od babičky, ale klidně jsem zvládala vyšplíchat do sebe i tu „umělou“ ve spreji. Snažím se stále víc a víc omezovat z jídelníčku mléčné výrobky, ale opravdu by mě mrzelo si nevychutnat svoji oblíbenou dobrotu a dát jí sbohem. Ale potom jsem objevila kokosovou šlehačku a bez legrace je mnohem lepší než klasická šlehačka a hlavně mnohem zdravější. Dnes mám pro vás rychlý recept na letní dezert, který vám bude určitě moc chutnat a užijete si ho s radostí, kterou nám přináší příroda.

Suroviny

Suroviny:

Korpus:

1/2 hrnku raw lískových ořechů

1/2 hrnku raw mandlí

1 hrnek vypeckovaných mandlí (namočit do vody hodinu před)

1/2 lžičky vanilkového extraktu

 

Vanilková šlehačka:

1 plechovka kokosového mléka

1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo semínka z vanilkového lusku

1 lžička agáve sirupu

Na posypání čerstvé ovoce

 Postup přípravy:

  1. Namelte ořechy v kuchyňském robotu na mouku, přidejte změklé datle a vanilku a vypracujte drobivé, lepivé těsto.
  2. Vtlačte do formy na dorty nebo do formiček a dejte vychladnout a ztuhnout do lednice.
  3. Pak připravíme šlehačku. Po vychlazení kokosového mléka budete mít v horní části plechovky vrstvu pevného kokosového tuku.
  4. Naberte ji do misky, přidejte vanilkovou esenci nebo semínka a agáve sirup dle chuti a metličkou vyšlehejte pěnu.
  5. Ztuhlé těsto potřete šlehačkou a ozdobte ovocem.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.