Raw kaše z mladého kokosu

Vím, asi už jsem občas otravná s tou otázkou, jestli snídáte? Ale vím, proč ji ráda pokládám. Snídaně je základ, je to náš rituál který odstartuje náš den a dodá mozku potřebnou energií a nastartuje ho na pracovní výkony. Když snídáme pravidelně, snižujeme riziko onemocnění a tloustnutí, tělo pak nehladoví a neukládá si tuky na horší časy. Vyvážená snídaně nám dodá adekvátní množství sacharidů, bílkovin, tuků a zlepší fyzickou i psychickou kondici. Znám spoustu lidí, kteří mi řeknou: „Víš já na to nemám ráno čas“. Klasická výmluva pro ty, kteří si raději pospí, ale pak se diví, že váha se zvyšuje. Tentokrát jsem pro vás připravila recept na skvělou snídani, raw kokosovou kaši s mangem, která je velmi rychlá připravíte si ji ještě večer před spaním. Ráno si ji jen vytáhnete z ledničky a bez výčitek vychutnáte. Vyzkoušejte a uvidíte, že tato dobrota vás naučí snídat 😀

Proč jíst mladý kokos a pít kokosovou vodu?

Mladý kokos je typický vysokým obsahem minerálních látek v organické vazbě a to znamená, že se tyto prvky dobře v organismu vstřebávají. Je dobré zmínit především draslík, sodík, hořčík, selen a železo. Mladý kokos obsahuje velké spektrum živin, nejen minerální látky, ale i vitamíny, zdravé tuky a enzymy, které zajišťují dobré trávení a podporu metabolických pochodů. Zdravá dobrota vhodná pro všechny – diabetiky, snižuje krevní tlak, udržuje ve zdraví kardiovaskulární systém, udržuje zdraví buněčných stěn, obsahuje látky cytokininy a kyselinu laurovou, které mají protibakteriální a protivirové účinky – ideální lék na střevní potíže. Zároveň tyto látky zpomalují stárnutí a urychlují hojení ran.

Suroviny

Kokosová kaše 2 porce

400g kokosové dužiny (mladý kokos)

1 lžíce medu

1/4 hrnku strouhaného kokosu

ovoce na ozdobu

Postup přípravy:

  1. Kokosovou dužinu rozmixuji do hladka na krém, pokud se vám bude zdát příliš hutná přidejte trošku vody.
  2. Jestli  se vám bude kaše zdát málo sladká, doslaďte medem nebo kokosovým cukrem a znovu rozmixujte.
  3. Pak už jen posypeme strouhaným kokosem a ozdobíme ovocem.

 

 

 

 

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.