Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou

Zase se hlásím po krátké odmlce s nějakou dobrotou. Jaro už vážně klepe na dveře a se sluníčkem je hned každý den hezčí a veselejší. V takových chvílích si užívám každou vteřinu venku a nechci zbytečně stát věky nad hrncem. Dnešní recept je tedy ultra lehký, rychlý a navíc báječně výživný. Jistě jej využijete, když potřebujete připravit rychlou večeři nebo zdravý oběd do krabičky. Jako skvělá příloha doplní i kousek ryby. Určitě recept vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Postup přípravy:

Suroviny

  • 200g uvařené cizrny (nebo cizrna z konzervy)
  • 4 mrkve
  • 2 červené cibule
  • 1 velká bulva fenyklu
  • 2 brambory
  • 2 červené řepy
  • hrst petržele
  • olivový olej
  • 2 lžíce hrubozrnné horčice
  • sůl, pepř, rozmarýn, tymián
    1. Očistím řepu, mrkev a fenykl – nakrájím na proužky, cibuli na klínky, brambory na kolečka.
    2. Vše smíchám v míse s trochou olivového oleje, rozmarýnem a tymiánem, osolím a přesunu na plech vyložený pečícím papírem.
    3. Peču do změknutí zeleniny asi 35 minut na 190 stupňů. 10 minut pře koncem přidám uvařenou cizrnu. Až je zelenina upečená promíchám ji s nasekanou petrželí, hrubozrnnou hořčicí a pokapu oliváčem, podle potřeby dosolím a dopepřím.
    Sdílet článek:

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    O mně

    Ahoj, jmenuji se Denisa…

    … a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

    Můj příběh

    Facebook

    Odebírejte články

    Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.