Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou
13. března 2017 Žádný komentář
Zase se hlásím po krátké odmlce s nějakou dobrotou. Jaro už vážně klepe na dveře a se sluníčkem je hned každý den hezčí a veselejší. V takových chvílích si užívám každou vteřinu venku a nechci zbytečně stát věky nad hrncem. Dnešní recept je tedy ultra lehký, rychlý a navíc báječně výživný. Jistě jej využijete, když potřebujete připravit rychlou večeři nebo zdravý oběd do krabičky. Jako skvělá příloha doplní i kousek ryby. Určitě recept vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.
Postup přípravy:
Suroviny
- 200g uvařené cizrny (nebo cizrna z konzervy)
- 4 mrkve
- 2 červené cibule
- 1 velká bulva fenyklu
- 2 brambory
- 2 červené řepy
- hrst petržele
- olivový olej
- 2 lžíce hrubozrnné horčice
- sůl, pepř, rozmarýn, tymián
- Očistím řepu, mrkev a fenykl – nakrájím na proužky, cibuli na klínky, brambory na kolečka.
- Vše smíchám v míse s trochou olivového oleje, rozmarýnem a tymiánem, osolím a přesunu na plech vyložený pečícím papírem.
- Peču do změknutí zeleniny asi 35 minut na 190 stupňů. 10 minut pře koncem přidám uvařenou cizrnu. Až je zelenina upečená promíchám ji s nasekanou petrželí, hrubozrnnou hořčicí a pokapu oliváčem, podle potřeby dosolím a dopepřím.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.