Ořechovo-mrkvový raw dort
Jak už asi víte, jsem velký fanda raw stravy a hlavně dezertů. Čerstvé ovoce se semínky a ořechy…hmmm, to je kombinace, na které si vždycky pochutnám. A do těla dostanu i tolik prospěšné živiny ve správné formě. Dneska na vás čeká recept na naprosto skvělý mrkvový dort s kešu-citrónovou polevou.
Určitě tento vydatný dezert ochutnejte, je plný ořechů, rozinek, mrkve a datlí. Ozdobit jej můžete navíc jakýmkoliv ovocem. A ubezpečuji dámy, že si pochutnají i jejich polovičky. Několik nevěřících Tomášů, kteří ochutnali ten můj, se olizuje ještě teď. A pak, že chlapi raw dezerty nemusí:)!
Suroviny
(forma průměru 16cm)
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 200 g datlí
- 100 g rozinek
- 3 lžíce panenského kokosového oleje
- 2 lžíce mleté skořice
- 2 lžíce raw kakaa
- 150 g mouky z ovesných vloček
- 200 g nastrouhané mrkve
- med nebo javorový sirup na doslazení
Suroviny na polevu:
- 120 g kešu oříšků
- 1 citron
- dvě lžíce kokosového oleje
Postup přípravy:
- Datle, rozinky a kešu ořechy namočím den předem.
- Druhý den v míse smíchám mleté ořechy, kokosový olej, nadrobno nasekané datle a rozinky, kakao, ovesnou mouku a nastrouhanou mrkev. Ochutím skořicí a dosladím oblíbeným sladidlem.
- Vše dobře promíchám v těsto, které namačkám do formy a nechám v lednici vychladit alespoň dvě hodiny.
- Poté si připravím polevu. Namočené kešu ořechy sliji a přidám citrónovou šťávu z jednoho citrónu a kokosový olej.
- Rozmixuji v hladkou krémovou hmotu, kterou potřu dort a nechám dobře vychladit.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.