Mango sticky rice

Letošní zima je vážně super, člověk si konečně pořádně užije sníh a hory, ale mně už to přijde trochu dlouhý. Potřebuji nutně slunce, „vitamín sea” a nabít se pozitivní energií. Často teď myslím na svoje zážitky z Thajska a vždycky při tom dostanu chuť na místní sladkost. Mango sticky rice je prostě neřest a já jí v Thajsku propadla a nemohla se jí nabažit. Je to lepivá rýže na sladko, kde hlavní roli hraje sladká rýže – samozřejmě hodně slazená cukrem, a taky mango, které je fantasticky dozrálé a sladké. Recept jsem si trošku musela upravit a nahradila cukr. Určitě ho vyzkoušejte, bude vám zaručeně chutnat a navíc to je velká rychlovka. A slibuju, že s tímhle na talíři si vykouzlíte trochu léta i v zimě.

Pro tento recept jsem vybrala rýži basmati, protože je naprosto bezlepková, má nízký glykemický index, snižuje cholestrol a tlak. Místo cukru jsem zvolila javorový sirup, ale můžete ho nahradit medem, rýžovým nebo datlovým sirupem. A mléko je samozřejmě ideální kokosové. Tak pojďme na to!

Tip na nákup manga!: Pokud chcete koupit kvalitní, měkké, sladké a zralé mango, tak doporučuji Makro nebo Lidl.

Postup přípravy:

Suroviny

  • 1 velké zralé mango
  • 1,5 hrnku basmati rýže
  • 3 dcl kokosového mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • sezamová semínka
  1. Rýži propláchnu a v hrnci mezi tím přivedu k varu oslazené kokosové mléko
  2. Potom přisypu rýži a vařím asi 15 minut, než je měkká. Odstavím ze sporáku a nechám chvíli pod utěrkou dojít a nakrájím si mango.
  3. Servíruji na talíř, posypu semínky a na ozdobu trošku poliji javorovým sirupem.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.