Jablečný koláč

Taky tak milujete v zimě tu vůni skořice, která se line ze svařeného vína nebo sladkostí? Já úplně a v kombinaci s jablkem ji mám naprosto nejraději. Většinou snídám ovesnou nebo pohankovou kaši s nastrouhaným jablkem a skořicí. Tentokrát jsem chtěla v tento předvánoční čas něco upéct, a tak jsem vyzkoušela obrácený jablečný koláč a vzpomněla si při tom na svůj oblíbený film z raného mládí “American Pie” 😀 Určitě vyzkoušejte zdravej, jablkovej koláč. Bude vám chutnat!

Suroviny:

2 velká jablka
1 lžíce medu
1 lžíce skořice
1 cm másla nebo kokosový olej
140 g ovesných vloček
120 g bílého jogurtu
1 banán
3 vajíčka
rozinky

Postup přípravy:

  1. Jablka nakrájím na tenké plátky, rozpustím na pánvičce máslo nebo kokosový olej, přidám med, skořici a orestuji jablka, dokud nepustí trochu šťávy.
  2. Rozmixuji vločky, pomačkám vidličkou banán, smíchám dohromady s jogurtem, rozinkami a vajíčky.
  3. Do dortové fomy rozložím jablka a zaliju těstem, peču dvacet až dvacet pět minut na 190 stupňů.
  4. Koláč po upečení vytáhnu z formy a převrátím, abych měla jablka hezky nahoře.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.