Dýňové kari s cizrnou

Vždycky ráda vzpomínám na Thajsko a jejich skvělou kuchyni. Samozřejměje jejich jídlo těžko uvařím stejně, ale pokud si nakoupím kvalitní, voňavé suroviny, připomene mi to tu krásnou dovolenou. Jenže kde nakoupit dneska stále ještě trochu exotické suroviny, aby to alespoň provonělo kuchyni a připomnělo nám to milovanou dovolenou?

Brňáci to mají o trošku jednodušší. Na Olomoucké u vietnamských prodejců se dá nakoupit skoro vše. Ostatním doporučuji hypermarket Albert, tady už se dá taky vybrat něco z exotických surovin. Te’d už se ale podívejte na recept a určitě vyzkoušejte, je to jednoduché a delikátní jídlo. Navíc s hnědou nebo bílou rýží vás tento pokrm zdravě zasytí.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 3 stonky citronové trávy
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce kari
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 kg dýně
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 400 g vařené cizrny
  • 1 limeta
  • 1 hrst koriandru
  • rýže – hnědá, jasmínová
  • 1 lžíce ghí másla
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Na rozehřátém ghí másle asi dvě minuty provoním kari, cibuli na kostičky, česnek na plátky, najemno nasekanou citronovou trávu a hořčičná semínka.
  2. Přidám dýni, kterou jsem oškrábala a nakrájela na kostky, pomalu restuji a nechám ji obalit směsí. Přiliji vývar a kokosové mléko.
  3. Přivedu k varu, přisypu cizrnu a vařím asi 15 minut, dokud dýně není pěkně měkká.
  4. Ochutím šťávou z jedné limety, pepřem a solí dle chuti a podávám s nasekaným koriandrem a vařenou rýží.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.