Čočková pomazánka
19. listopadu 2020 Žádný komentář
Rychlá svačina, nebo jednoduchá, výživná večeře je k nezaplacení. Člověk by už rád vyrazil na něco dobrého do oblíbené restaurace, ale doba kovidová je velmi přísná. Takže co si neuvaříš, nemáš. Ve spolupráci s Billou jsem pro vás připravila výbornou veganskou paštiku. Tak pojďme mrknout na recept a určitě vyzkoušejte.
Suroviny
150g červené čočky (Billa)
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 lžíce citronové šťávy
100g žampionů
2 stroužky česneku
Tymián, majoránka, pepř, sůl
Postup přípravy:
- Čočku propláchneme a dáme vařit. Mezitím si oloupeme cibuli, kterou nakrájíme nadrobno, stejně jako žampiony.
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli, žampiony a koření, opečeme pěkně do zlatova.
- Když je čočka měkká, slijeme vodu. Čočku přesypeme do mixéru, přidáme česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a osmaženou cibulku a žampiony s bylinkami. Vše rozmixujeme do hladka, případně přidáme vodu. Namažeme na pečivo a máme zdravou svačinu nebo dobrotu pro návštěvy.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.