Čočková pomazánka

Rychlá svačina, nebo jednoduchá, výživná večeře je k nezaplacení. Člověk by už rád vyrazil na něco dobrého do oblíbené restaurace, ale doba kovidová je velmi přísná. Takže co si neuvaříš, nemáš. Ve spolupráci s Billou jsem pro vás připravila výbornou veganskou paštiku. Tak pojďme mrknout na recept a určitě vyzkoušejte.

Suroviny

150g červené čočky (Billa)

2 lžíce olivového oleje

1 červená cibule

2 lžíce citronové šťávy

100g žampionů

2 stroužky česneku

Tymián, majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy:

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit. Mezitím si oloupeme cibuli, kterou nakrájíme nadrobno, stejně jako žampiony.
  2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli, žampiony a koření, opečeme pěkně do zlatova.
  3. Když je čočka měkká, slijeme vodu. Čočku přesypeme do mixéru, přidáme česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a osmaženou cibulku a žampiony s bylinkami. Vše rozmixujeme do hladka, případně přidáme vodu. Namažeme na pečivo a máme zdravou svačinu nebo dobrotu pro návštěvy.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.