Cizrnová kakaová bábovka
25. listopadu 2019 Žádný komentář
Ponořme se zpátky do minulosti a zavzpomínejme na dobroty z dětství. U nás doma se peklo a peče pořád – buchty, koláče, rolády a bábovky. Na každý víkend má mamka nebo babička nachystanou nějakou dobrotu. Scházíme se téměř každý víkend celá rodinka všichni pohromadě a je to moc fajn. No a samozřejmě já už peču taky:-D. Má to dva důvody. Za prvé už jsem dospěla věku, kdy trávím víc času v kuchyni než na večírcích a za druhé peču jinak a vynechávám cukr a mouku na rozdíl od mamky a babičky. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na klasickou kakaovou bábovku. Ale pozor, základem těsta je cizrna, takže žádná mouka a pro celiaky naprosto báječný recept. Bábovka je krásně vláčná, protože jsem do ní přidala šťávu z čerstvého pomeranče a krásně vám provoní dům díky vanilce. Vyzkoušejte a uvidíte, že nepoznáte že je opravdu cizrnová.
Suroviny
400g cizrny – scezená a propláchnutá150 ml pomerančové šťávy
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
100g agávového sirupu
70g raw kakaa nebo karobu
2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
hrst rozmixovaných vlašských ořechů na vysypání formy
kokosový olej na vytření formy
Postup přípravy:
- Předem si předehřeji troubu na 175 stupňů.
- Cizrnu rozmixuji dohladka a vyšlehám ostatní suroviny.
- Bábovkovou formu vytřu kokosovým olejem, vysypu ořechy a naliji těsto.
- Peču 55 minut při 175 stupních.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.