Chřestový quiche s batáty
Sotva skončila sezóna medvědího česneku, začala zase ta chřestová. Tu miluji snad úplně nejvíc. Už se nemůžu dočkat, až bude zase chřestový víkend a ochutnám všechny ty dobrůtky. Stejně jsem ale nevydržela a chřest už párkrát koupila, i když je jeho cena teď dost šílená. Ale jak se říká, když musíš tak musíš. Recept, který jsem pro vás vybrala je z kuchařky Cukrfree, trošku jsem si ho ještě upravila, aby byl zdravější. Takže kdo má rád francouzské slané koláče, bude nadšený. Pojďme na to a určitě tuhle dobrotu vyzkoušejte!
Suroviny:
- 1 batáta
- ½ červené cibule
- 1 svazek zeleného chřestu
- olivový olej
- 3 vejce
- 1 lžičku hrubozrnné hořčice
- 1 veganský rýžový krém na vaření (místo klasické smetany)
- 1 hrnek nastrouhaného mix sýru (eidam, uzený sýr, gouda) – lze koupit dohromady balené
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Troubu předehřeji na 180 stupňů.
- Batátu oloupu, nakrájím na tenké plátky a vyskládám na dno pečící formy. To trochu potřu olivovým olejem. Formu dám do trouby a peču asi 20 minut.
- Cibuli nakrájím na tenké plátky, chřest omyji a odkrojím tvrdé konce, pak nakrájím na 5-6 cm dlouhé části.
- V pánvi na rozehřátém oleji opeču cibuli, poté chřest a další tři minuty společně restuji.
- Ve větší misce smíchám vejce, nastrouhaný sýr, rýžový krém, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř.
- Zaleju směsí upečené batáty, přidám chřest s cibulkou a znovu dám do trouby, dokud povrch nezezlátne.
- Hotový quiche nechám pár minut vychladnout. Ideální příloha je dobrý listový salát. Určitě si pochutnáte.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.