Chřestový quiche s batáty

Sotva skončila sezóna medvědího česneku, začala zase ta chřestová. Tu miluji snad úplně nejvíc. Už se nemůžu dočkat, až bude zase chřestový víkend a ochutnám všechny ty dobrůtky. Stejně jsem ale nevydržela a chřest už párkrát koupila, i když je jeho cena teď dost šílená. Ale jak se říká, když musíš tak musíš. Recept, který jsem pro vás vybrala je z kuchařky Cukrfree, trošku jsem si ho ještě upravila, aby byl zdravější. Takže kdo má rád francouzské slané koláče, bude nadšený. Pojďme na to a určitě tuhle dobrotu vyzkoušejte!

Suroviny:

  • 1 batáta
  • ½ červené cibule
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • olivový olej
  • 3 vejce
  • 1 lžičku hrubozrnné hořčice
  • 1 veganský rýžový krém na vaření (místo klasické smetany)
  • 1 hrnek nastrouhaného mix sýru (eidam, uzený sýr, gouda) – lze koupit dohromady balené
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřeji na 180 stupňů.
  2. Batátu oloupu, nakrájím na tenké plátky a vyskládám na dno pečící formy. To trochu potřu olivovým olejem. Formu dám do trouby a peču asi 20 minut.
  3. Cibuli nakrájím na tenké plátky, chřest omyji a odkrojím tvrdé konce, pak nakrájím na 5-6 cm dlouhé části.
  4. V pánvi na rozehřátém oleji opeču cibuli, poté chřest a další tři minuty společně restuji.
  5. Ve větší misce smíchám vejce, nastrouhaný sýr, rýžový krém, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř.
  6. Zaleju směsí upečené batáty, přidám chřest s cibulkou a znovu dám do trouby, dokud povrch nezezlátne.
  7. Hotový quiche nechám pár minut vychladnout. Ideální příloha je dobrý listový salát. Určitě si pochutnáte.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.