Broskvový raw koláč s drobenkou
Tento recept je z mé nové knížky:” Raw veganské nepečení”, kterou jsem dostala jako dárek od své kamarádky Adrianky. Tímto ji také moc děkuji: “Adrianko knížka je krásná a recepty jsou úžasné a hlavně super jednoduché, budu zásobovat svůj blog dezerty, slibuju”. Na zahradě máme velkou zásobu broskví a určitě je nás víc. Tak jsem pro vás připravila broskvový koláč s drobenkou.
Ve skutečnosti nejde o klasický drobenkový koláč, protože jsme se zbavili ingrediencí jako jsou mléčné výrobky, bílá mouka a rafinovaný cukr. Je dobré ho sníst v den přípravy, protože jeho náplň se skládá pouze z nakrájených čerstvě natrhaných broskví. Bude se vám skvěle hodit třeba na zahradní párty, uvidíte.
Suroviny na korpus:
- 1 ½ hrnku mandlí
- 1 ½ hrnku vypeckovaných datlí – odmočím hodinu před přípravou ve vodě
- lžíce mleté skořice
- lžíce mletého muškátového oříšku
Suroviny na náplň:
- 4 až 6 zralých broskví
Postup:
- V mixéru umixuji mandle s datlemi, skořicí a muškátovým oříškem.
- Tuto směs vtlačím do dna formy a nechám dvě hodinky ztuhnout v lednici, zbytek drobivé směsi si nechám na posypání broskví.
- Vypeckuji broskve a nakrájím je na kostky nebo na plátky, naskládám je na korpus koláče a posypu zbylou drobenkou.
- Nakrájím koláč na jednotlivé kousky a podávám.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.