Bostonský raw dezert s banánovým krémem

Bostonský raw dezert se mi zalíbil na první pohled. Je to sladkost z mých oblíbených surovin a podle místa, kde jsem ho vyráběla jsem ho i pojmenovala. Ale rozhodně to nebyl ten Boston za mořem, ale místo, kterému tak říkáme my. Jak už víte – oříšky, banán, avokádo a kakao jsou moje oblíbená kombinace. Zvolila jsem 100% kvalitní raw kakao a sladila melasou, díky ní byla příchuť avokádového krému kávová a dělala celý dezert ještě zajímavější. Tuto sladkou dobrotu jsem chystala jako dezert na grill párty ke svým kamarádům a sklidila s ní velký úspěch.
Určitě stojí za vyzkoušení!

Suroviny na 6 malých dezertů:

  • Korpus
  • ½ hrnku lískových ořechů
  • ½ hrnku mandlích
  • 1 hrnek vypeckovaných datlí (namočím hodinu předem)
  • 1 lžíce raw kakaového prášku (vitalvibe)

Čokoládový pudink

  • 1 vypeckované a oloupané avokádo
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžíce karobu
  • 1 lžíce melasy na doslazení
  • trošku vody dle potřeby
    konopné semínko a kokos na ozdobu

Banánový krém

  • 1 rozmačkaný banán

Postup přípravy:

  1. Nejdříve jsem si připravila korpus – ořechy, raw kakao a předem namočené datle namelu v kuchyňském robotu a vzniklé těsto vložím do formiček na muffiny a dám chladit do lednice.
  2. Potom si v mixéru rozmixuji pudink, který jsem dosladila melasou, pro zajímavější chuť.
  3. Na talíři vidličkou namačkám banán.
  4. Vychlazené muffiny naplním nejdříve čokoládovým pudinkem, pak banánovým krémem a znovu přelilji čokoládovým pudinkem.
  5. Koláčky jsem dám ještě na dvě hodinky do lednice, a pak se do nich můžete pustit.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.