Bostonský raw dezert s banánovým krémem
Bostonský raw dezert se mi zalíbil na první pohled. Je to sladkost z mých oblíbených surovin a podle místa, kde jsem ho vyráběla jsem ho i pojmenovala. Ale rozhodně to nebyl ten Boston za mořem, ale místo, kterému tak říkáme my. Jak už víte – oříšky, banán, avokádo a kakao jsou moje oblíbená kombinace. Zvolila jsem 100% kvalitní raw kakao a sladila melasou, díky ní byla příchuť avokádového krému kávová a dělala celý dezert ještě zajímavější. Tuto sladkou dobrotu jsem chystala jako dezert na grill párty ke svým kamarádům a sklidila s ní velký úspěch.
Určitě stojí za vyzkoušení!
Suroviny na 6 malých dezertů:
- Korpus
- ½ hrnku lískových ořechů
- ½ hrnku mandlích
- 1 hrnek vypeckovaných datlí (namočím hodinu předem)
- 1 lžíce raw kakaového prášku (vitalvibe)
Čokoládový pudink
- 1 vypeckované a oloupané avokádo
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžíce karobu
- 1 lžíce melasy na doslazení
- trošku vody dle potřeby
konopné semínko a kokos na ozdobu
Banánový krém
- 1 rozmačkaný banán
Postup přípravy:
- Nejdříve jsem si připravila korpus – ořechy, raw kakao a předem namočené datle namelu v kuchyňském robotu a vzniklé těsto vložím do formiček na muffiny a dám chladit do lednice.
- Potom si v mixéru rozmixuji pudink, který jsem dosladila melasou, pro zajímavější chuť.
- Na talíři vidličkou namačkám banán.
- Vychlazené muffiny naplním nejdříve čokoládovým pudinkem, pak banánovým krémem a znovu přelilji čokoládovým pudinkem.
- Koláčky jsem dám ještě na dvě hodinky do lednice, a pak se do nich můžete pustit.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.