Cizrnovo-jablkový koláč

Na víkend se vždycky hodí nějaká sladká dobrota. Tentokrát mám pro vás jablečný dort z cizrny. Je jemný, dietní, ale přesto krémový a svěží. Z cizrny se dají vykouzlit i jiné dobroty než falafel a hummus. Proč jíst cizrnu už víte. Tak vyzkoušejte se mnou ovocný koláč.

Suroviny na korpus:

  • 80 g cizrny v suchém stavu
  • ½ hrnku strouhaného kokosu
  • ½ půl lžičky bio prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vrchovaté lžíce medu
  • 1 lžíce skořice
  • ½ lžíce sušeného zázvoru
  • ½ lžičky badiánu
  • 1 lžíce citronové kúry nastrouhané
  • 3 vejce
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 6 jablek

Suroviny na polevu:

  • 125 g tvarohu
  • 2 lžíce medu
  • citronová šťáva z ½ citronu

Postup přípravy:

  1. Uvařenou cizrnu jsem důkladně rozmixovala s kokosem, práškem do pečiva, solí, medem, kořením, vejci a citronovou kúrou až mi vzniklo hladké těsto.
  2. Vmíchala jsem ořechy a vylila do vymazané a kokosem vysypané pečící formy a zaskládala na jemno nakrájenými třemi jablky, posypala ještě skořicí.
  3. Koláč jsem dala péct do předehřáté trouby na 190 stupňů cca 45min.
  4. Pak jsem si připravila polevu – smíchala tvaroh s medem a citronovou šťávou. A nakrájela další tři jablka na tenké plátky.
  5. Jakmile byl koláč upečený a zchladlý, potřela jsem ho tvarohovou polevou, naskládala další nakrájená jablka a zakapala citronovou šťávou a dala odpočinout na hodinku do lednice.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.