Cizrnovo-jablkový koláč
05. září 2016 Žádný komentář
Na víkend se vždycky hodí nějaká sladká dobrota. Tentokrát mám pro vás jablečný dort z cizrny. Je jemný, dietní, ale přesto krémový a svěží. Z cizrny se dají vykouzlit i jiné dobroty než falafel a hummus. Proč jíst cizrnu už víte. Tak vyzkoušejte se mnou ovocný koláč.
Suroviny na korpus:
- 80 g cizrny v suchém stavu
- ½ hrnku strouhaného kokosu
- ½ půl lžičky bio prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 vrchovaté lžíce medu
- 1 lžíce skořice
- ½ lžíce sušeného zázvoru
- ½ lžičky badiánu
- 1 lžíce citronové kúry nastrouhané
- 3 vejce
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- 6 jablek
Suroviny na polevu:
- 125 g tvarohu
- 2 lžíce medu
- citronová šťáva z ½ citronu
Postup přípravy:
- Uvařenou cizrnu jsem důkladně rozmixovala s kokosem, práškem do pečiva, solí, medem, kořením, vejci a citronovou kúrou až mi vzniklo hladké těsto.
- Vmíchala jsem ořechy a vylila do vymazané a kokosem vysypané pečící formy a zaskládala na jemno nakrájenými třemi jablky, posypala ještě skořicí.
- Koláč jsem dala péct do předehřáté trouby na 190 stupňů cca 45min.
- Pak jsem si připravila polevu – smíchala tvaroh s medem a citronovou šťávou. A nakrájela další tři jablka na tenké plátky.
- Jakmile byl koláč upečený a zchladlý, potřela jsem ho tvarohovou polevou, naskládala další nakrájená jablka a zakapala citronovou šťávou a dala odpočinout na hodinku do lednice.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.