Žloutkový pudink

Tak už tu máme prázdniny a před námi dovolenky a snad už je krásné počasí a lepší zítřky. A kdyby jste je pořád nemohli najít, ta mám pro vás skvělý recept na delikátní dezert, sama za sebe musím říct: „Nebe v puse“. Trošku těžší recept, ale stojí za to. Tak mrkněte a připravte si zdravý pudink, který není z pudinkového prášku, ale ze zdravých surovin.

Suroviny

4 žloutky (Billa)

100 ml kokosového mléka

30g rýžového škrobu

2 PL javorového sirupu (Billa)

Třešně na ozdobu (Billa)

Kokosová šlehačka v plechovce

Semínka z vanilkového lusku

Postup přípravy:

  1. Potřebujeme dva hrnce, které do sebe budou pasovat, případně hrnec a misku na přípravu vodní lázně.
  2. Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu, poté stáhneme teplotu a udržujeme hrnec na středním plameni.
  3. Do menšího hrnce nebo misky dejte všechny smíchané suroviny a metličkou vyšlehejte do pěny, asi 4 minuty.
  4. Pudink odložíme stranou a necháme ho alespoň dvacet minut vychladnout.
  5. Mezitím si připravíme šlehačku z plechovky, kterou jemně promixujeme s javorovým sirupem.
  6. Pudink dáme do servírovacích skleniček, ozdobíme šlehačkou, třešněmi a podáváme.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.