Pečená jablka s drobenkou

Suroviny

  • 4 velká červená jablka (Česká farma)
  • 50g rozinek (Billa)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 75g másla (Billa- bio)
  • 100ml jablečného džusu – odšťavněného
  • 2 lžíce ovesných vloček (Billa)
  • 4 lžíce medu nebo agáve sirupu
  • 60g lískových oříšků
  • Skyr vanilka (Billa)

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Jablka v místě stopky lehce seřízněte a vykrojte z nich jádřinec. Ostrým nožem pak zhruba v polovině jejich výšky nařízněte slupku. Narovnejte je do pekáčku potaženého pečicím papírem. Do otvoru po jádřincích nasypte rozinky promíchané se skořicí, navrch dejte oříšek másla, podlijte jablečným fresh džusem a dejte je na čtvrthodinu péct.

Mezitím v mixéru promixujte ovesné vločky s medem, oříšky a přidejte dvě lžíce másla a udělejte drobenku.

Po patnácti minutách pečení jablka zasypte drobenkou, přitlačte ji a pečte další čtvrthodinu. Podáváme s vanilkovým skyrem, vanilkovou zmrzlinou, nebo bílým jogutem.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.