Valentýnské čoko-jahodové bonbony

Tak hurá, konečně jsem se rozhoupala a připravila pro vás první raw čokoládu. A když je zrovna ten Valentýn, možná recept oceníte ještě víc. Zdravé čoko-jahodové bonbonky budou skvělým dárkem pro vaše miláčky.

Určitě si taky vzpomínáte na fenomenální film Pelíšky a nesmrtelnou hlášku: “Největší radost udělá dárek, který člověk sám vyrobí pro toho druhého. Z lásky.”. Tato sladká neřest navíc vašemu tělu prospěje. Vyzkoušejte recept, užijte se svátek lásky a zamilujte se do zdravé čokolády, stejně jako já:)

Co obsahuje raw čokoláda?

Zázračné kakaové boby – základní stavební kámen na výrobu čokolády. Obsahují živiny, enzymy, bílkoviny, sacharidy, minerály jako fosfor, magnesium, a taky mnoho vitamínů. Tato čokoláda je prostě zdravá, neobsahuje bílý cukr a mléčné produkty a naše tělo ví, jak ji nejlépe zpracovat a využít skvělé látky i pro naši mysl. Jde tedy zase o superpotravinu a této čokolády se prostě nepřejíte, tělo si nejlépe samo řekne, kdy má dost.

Kakaové máslo – je čistý tuk z kakaových bobů, které pochází přímo ze stromu kakaovníku. Získává se speciálním drcením. To navíc probíhá při nízké teplotě, která uchovává životně důležité enzymy a živiny.

Postup přípravy:

  • 50 g kakaového bio raw másla
  • 3 polévkové lžíce medu, nebo datlového sirupu
  • 50 g kakaového bio raw prášku
  • ovoce, oříšky, kokos
  1. Do vodní lázně s teplou vodou cca 42 stupňů, vložím misku s hoblinami kakaového másla a nechám rozpustit.
  2. Přidám kakaový prášek a opatrně promíchávám v lázni. Dávám si pozor, aby se nedostala ani kapka vody do horké čokolády, ta by se pak srazila.
  3. Dosladím medem nebo datlovým sirupem.
  4. Do formiček na led vložím kousky ovoce nebo oříšky, přeliji čokoládou a nechám ztuhnout v lednici.
Sdílet článek:

1 komentář

Napsat komentář
  1. Diky za recept, urcite vyzkousim 😉 pritel ma ted brzy svatek, tak vim, cim ho prekvapim 😉 Jinak co jsou moje oblibene recepty, tak tyto http://blog.decodoma.cz/laskyplny-svatek/ delala jsem na valentyna a bylo to moc moc dobre 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.