Slaný rajčatový koláč

Sladkých dobrot jsme si za poslední dobu užili až až . Pojďme si udělat nějakou slanou mňamku. Připravila jsem pro vás slaný koláč, třeba na svačinu, večeři, nebo pro návštěvu. Místo klasické mouky jsem zvolila špaldovou mouku s riccotou, mozzarellou a spoustou šťavnatých rajčat. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Suroviny

4 podlouhlá červená rajčata  (Billa -Bon via)

10 ks oranžových cherry rajčat  (Billa – Česká farma)

160g celozrnné hladké špaldové mouky

4g čerstvého droždí

70 ml vlažné vody

1 lžíci olivového oleje

250g riccoty

1 balení mozzarella (Billa)

Citronová šťáva z ½ citronu

2 stroužky česneku

1 lžíce provensálského koření

1 vejce

1 hrst čerstvé bazalky

Pepř a sůl

Postup přípravy:

1.Droždí rozdrobím do větší mísy a smíchám ho s vlažnou vodou a olivovým olejem. Poté do mísy za stálého míchání postupně přidávám špaldovou mouku a ze vzniklé směsi vypracuji vláčné těsto. Mísu přikryji utěrkou a dám na 30 minut odpočinout.

2. Mezitím si smíchám ricottu, citronovou šťávu, utřený česnek, provensálské koření, špetku soli a špetku pepře. Rajčata si nakrájím na plátky.

3. Troubu předehřeji na 200 stupňů. Vykynuté těsto vyválím na pomoučeném válu do tvaru obdélníka, přemístím ho na pečící papír, potřu riccotovou směsí a rozprostřu mozzarellu a rajčata, okraje těsta přehnu směrem ke středu.

4. Těsto s pečícím papírem přemístím na plech, rozšlehám vejce a potřu jím okraje těsta. Plech dám do předehřáté trouby a peču 45 minut. Hotový koláč nechám chvíli vychladnout a ozdobím ho lístky čerstvé bazalky.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.