Ořechovo-mrkvový raw dort

Jak už asi víte, jsem velký fanda raw stravy a hlavně dezertů. Čerstvé ovoce se semínky a ořechy…hmmm, to je kombinace, na které si vždycky pochutnám. A do těla dostanu i tolik prospěšné živiny ve správné formě. Dneska na vás čeká recept na naprosto skvělý mrkvový dort s kešu-citrónovou polevou.

Určitě tento vydatný dezert ochutnejte, je plný ořechů, rozinek, mrkve a datlí. Ozdobit jej můžete navíc jakýmkoliv ovocem. A ubezpečuji dámy, že si pochutnají i jejich polovičky. Několik nevěřících Tomášů, kteří ochutnali ten můj, se olizuje ještě teď. A pak, že chlapi raw dezerty nemusí:)!

Suroviny

(forma průměru 16cm)

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g datlí
  • 100 g rozinek
  • 3 lžíce panenského kokosového oleje
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 2 lžíce raw kakaa
  • 150 g mouky z ovesných vloček
  • 200 g nastrouhané mrkve
  • med nebo javorový sirup na doslazení

Suroviny na polevu:

  • 120 g kešu oříšků
  • 1 citron
  • dvě lžíce kokosového oleje

Postup přípravy:

  1. Datle, rozinky a kešu ořechy namočím den předem.
  2. Druhý den v míse smíchám mleté ořechy, kokosový olej, nadrobno nasekané datle a rozinky, kakao, ovesnou mouku a nastrouhanou mrkev. Ochutím skořicí a dosladím oblíbeným sladidlem.
  3. Vše dobře promíchám v těsto, které namačkám do formy a nechám v lednici vychladit alespoň dvě hodiny.
  4. Poté si připravím polevu. Namočené kešu ořechy sliji a přidám citrónovou šťávu z jednoho citrónu a kokosový olej.
  5. Rozmixuji v hladkou krémovou hmotu, kterou potřu dort a nechám dobře vychladit.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.