Cizrnová kakaová bábovka

Ponořme se zpátky do minulosti a zavzpomínejme na dobroty z dětství. U nás doma se peklo a peče pořád – buchty, koláče, rolády a bábovky. Na každý víkend má mamka nebo babička nachystanou nějakou dobrotu. Scházíme se téměř každý víkend celá rodinka všichni pohromadě a je to moc fajn. No a samozřejmě já už peču taky:-D. Má to dva důvody. Za prvé už jsem dospěla věku, kdy trávím víc času v kuchyni než na večírcích a za druhé peču jinak a vynechávám cukr a mouku na rozdíl od mamky a babičky. Tentokrát jsem si pro vás připravila recept na klasickou kakaovou bábovku. Ale pozor, základem těsta je cizrna, takže žádná mouka a pro celiaky naprosto báječný recept. Bábovka je krásně vláčná, protože jsem do ní přidala šťávu z čerstvého pomeranče a krásně vám provoní dům díky vanilce. Vyzkoušejte a uvidíte, že nepoznáte že je opravdu cizrnová.

Suroviny

400g cizrny – scezená a propláchnutá
150 ml pomerančové šťávy
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
100g agávového sirupu
70g raw kakaa nebo karobu
2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
hrst rozmixovaných vlašských ořechů na vysypání formy
kokosový olej na vytření formy

Postup přípravy:

  1. Předem si předehřeji troubu na 175 stupňů.
  2. Cizrnu rozmixuji dohladka a vyšlehám ostatní suroviny.
  3. Bábovkovou formu vytřu kokosovým olejem, vysypu ořechy a naliji těsto.
  4. Peču 55 minut při 175 stupních.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.