Raw bounty a snickers čokoláda

Raw bounty a snickers čokoláda

 

Já vím, slíbila jsem vám vánoční cukroví a nebojte svůj slib dodržím. Ale dnes mám recept pro milovníky čokolády a pralinek. Pro ty, kteří  nejsou zrovna fanoušci klasického cukroví, ale rádi si pochutnají na oblíbených bohužel ne moc zdravých sladkostech, jako je bounty nebo snickers tyčinka. Doufám, že budete nadšeni jako já z této zdravé alternativy a domácí čokolády. V kreativitě se meze neurčují, do čokolády můžete dát čerstvé nebo sušené ovoce, oříšky zkrátka cokoliv co máte rádi. Tak vyzkoušejte a napište, jak se vám podařily tyto raw pralinky.

Zázračné kakaové boby – základní stavební kámen na výrobu čokolády. Obsahují živiny, enzymy, bílkoviny, sacharidy, minerály jako fosfor, magnesium, a taky mnoho vitamínů. Tato čokoláda je prostě zdravá, neobsahuje bílý cukr a mléčné produkty a naše tělo ví, jak ji nejlépe zpracovat a využít skvělé látky i pro naši mysl. Jde tedy zase o superpotravinu a této čokolády se prostě nepřejíte, tělo si nejlépe samo řekne, kdy má dost.

Kakaové máslo – je čistý tuk z kakaových bobů, které pochází přímo ze stromu kakaovníku. Získává se speciálním drcením. To navíc probíhá při nízké teplotě, která uchovává životně důležité enzymy a živiny.

Takže si zamlsáte bez výčitek.

Raw bounty kulička

Suroviny

čokoládová poleva

  • 50g kakaového raw másla
  • 3 polévkové lžíce datlového sirupu nebo pasty
  • 50g kakaového raw prášku

kokosová náplň

  • 150g strouhaného kokosu – nejlépe v bio kvalitě
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného kakaového másla
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce medu nebo datlového sirupu

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravím kokosové těsto – do mixéru vložím strouhaný kokos a mixuji dokud nezačne pouštět tuk.
  2. Rozmixovanou směs vložím do misky, přidám tuk a med či jiné sladidlo a vytvořím kokosové těsto, ze kterého si vytvaruji tyčinky nebo kuličky.
  3. Následně je vložím do mrazáku odpočinout aspoň na dvacet minut.
  4. Do vodní lázně s teplou vodou cca 42 stupňů, vložím misku s hoblinami kakaového másla a nechám rozpustit.
  5. Přidám kakaový prášek a opatrně promíchávám v lázni. Dávám si pozor, aby se nedostala ani kapka vody do horké čokolády, ta by se pak srazila.
  6. Dosladím medem nebo datlovým sirupem.
  7. Po vytažení kokosových tyčinek nebo kuliček z mrazáku je obalím v čokoládové polevě. Nebojte poleva bude okamžitě tuhnout díky tomu, protože tyčin.ka je zmražená.

Raw snickers 

Pro ty, kteří si myslí, že raw snickers bude na výrobu těžší než bounty, tak jste na omylu. Velmi jednoduchý a rychlý recept. Čokoládu jsem připravila stejným způsobem, jako předtím na bounty kuličky.  Jediné co potřebujete navíc je kvalitní arašídové máslo, nejlépe s kousky ořechů. Říkáte si a z čeho udělám ten „zdravý“ karamel? Neznám nic lepšího než je karamel z datlí.

 

Suroviny

  • 1/2 hrnku namočených datlí ve vodě, alespoň 1 hodinu
  • 3 lžíce arašídového másla
  • špetka soli

Postup přípravy:

  1. Sliji vodu z hrnku a vypeckuji datle, které vložím do mixéru, přidám špetku soli, vložím do mixéru a mixuji dokud z datlí nebude jemný lepivý krém.
  2. Připravím si formičky – doporučuji silikonové, do kterých chci vložit přip
  3. Pak následuje další vrstva, přidám rovnoměrně půl lžičky datlového karameravené suroviny – já jsem zvolila malá srdíčka – formičky na led.
  4. Jako první jsem vkládala do formiček rovnoměrně arašídové máslo s kousky arašídů asi půl kávové lžičky,  ale můžete klidně začít s připravenou čokoládou a až potom s arašídovým máslem.  Záleží jen na vás, jak chcete aby vaše sladkosti vypadaly. Já zkoušela obě varianty.
  5. Nakonec přidám čokoládu a dám na dvacet minut do mrazáku. Raw čokoládu doporučuji uchovávat v lednici

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.