Salát Nicoise

Tak se nám blíží Velikonoce, jak je budete letos slavit? My se asi s manželem vymrskáme navzájem a jak jinak jako všichni, budeme doma. Tahle doba kovidová už je fakt dlouhá, no ale my máme naštěstí o zábavu postaráno díky Izabelce. Připravila jsem pro vás, hlavně pro čerstvé kojící maminky, zdraví salát Nicoise, který jsem trošku upravila a ošidila o fazolové lusky, které do něj patří, ale takto po něm nebude mít vaše děťátko prdíky a vy do sebe dostanete bílkoviny a zdravou dávku zeleniny. Ano není to úplně vegetariánský recept, jelikož jedna z ingrediencí je tuňák. Ale já ty ryby a korýše prostě miluji a neumím se jich vzdát. Samozřejmě vy si můžete dát bez tuňáka a nahradit třeba tempehem. Recept je velmi jednoduchý a rychlý, pro maminy ideální, tak pojďme na to.

Suroviny

200g malých brambor

1 salát Little gem

1 mrkev

hrst tmavých oliv

1/2 avokáda

1/4 okurky

2 vejce

sůl

Zálivka:

1 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce olivového oleje

1 čajová lžička medu, 3 lžíce vody, sůl

Postup přípravy:

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, pokud chcete můžete si je opéct v troubě, nebo na pánvičce.
  2. 10-12 minut vařím vajíčka.
  3. Na jemno nakrájíme salát, avokádo, na tenké plátky okurku, škrabkou na brambory oškrábu mrkev na proužky a olivy nakrájíme na drobné kousky.
  4. V misce si připravím dresink na salát, který řádně promíchám a vliji do misky se zeleninou.
  5. Na promíchanou zeleninu přidám oloupaná a rozpůlená vajíčka, opečené brambory a drobné kousky tuňáka.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.