Paprikovo-mrkvová polévka s quinoi

I když je léto a teplé počasí, jsem pořád zastánce teplé polévky k obědu. Tentokrát jsem pro vás připravila, fakt dobrou, hutnou a vymazlenou polévku mnoho chutí. Myslím, že do letního počasí úplně krásně zapadá. Základní surovinou je paprika, kterou nejdříve nasucho opeču v troubě do hněda, a pak ji přidám do hrnce k dalším ingrediencím a pomalu vařím, po rozmixování dochutím pomerančem, rozmarýnem a pokud chcete více bílkovin, tak můžete přidat i kozí sýr. Co vy na to? Už máte chuť? Pokud nemáte domácí papriky ze zahrádky, můžete koupit bio v Bille.

Suroviny

2 červené papriky (bio Billa)

4 větší mrkve ( bio Billa)

1 cibule

2 menší brambory

100g quinoi

1/2 pomeranče

kozí sýr (bio Billa)

3 snítky tymiánu

organic whole grain chleba

sůl, pepř

1 litr zeleninového bujónu

olivový olej

Postup přípravy:

  1. Předehřeji troubu na 200 stupňů a papriky nasucho opeču v troubě do hněda asi 20 minut.
  2. Cibuli nakrájím na jemno a pomalu ji smažím v hrnci na olivovém oleji. Brambory a mrkev nakrájím na kolečka a přidám k cibuli. Pomalu restuji.
  3. Až je paprika opečená, oloupám ji, překrojím, zbavím se jadřince a přidám k ostatním surovinám do hrnce, zaliji vývarem a dám vařit asi 15 minut.
  4. Mezitím propláchnu quinoi a dám ji pomalu vařit. Nakrájím na kostičky bio chleba a opeču na olivovém oleji.
  5.  Až je zelenina měkká, odstavím hrnec a ručním mixérem rozmixuji, pokud chcete polévku jemnější, doporučuji propasírovat.
  6. Polévku osolím, opepřím, přidám tymián, uvařenou quinoi, šťávu z pomeranče, nechám 5 minut probublat, aby se chutě pěkně spojily.
  7. Pokud máte rádi kozí sýr, přidejte při servírování lžičku kozího sýru a opečený chleba.

 

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.