Olivová tapenáda

Tapenáda je výborná olivová omáčka, bez které se středomořská kuchyně neobejde. Kromě toho, že ji můžete podávat jako malý předkrm pro hosty, je taky skvělou marinádou třeba do salátu, nebo těstovin. Mám pro vás dvě varianty tapenády. Jednu veganskou a druhá je s kozím sýrem. Připravila jsem tyto dobroty na večírek s přáteli a všem opravdu moc chutnala. S vínem je to úplně ideální kombinace. Vyzkoušejte a napište, jak vám tapenáda chutnala. Recept je velmi jednoduchý.

Suroviny

Suroviny pro 6 osob:

150g vypeckovaných černých oliv (Clever)

50g sušených rajčat v nálevu

100g kaparů (Billa)

2 stroužky česneku

1 dcl olivového oleje

1 citron

mletý pepř

100g kozího sýru

Celozrnný žitný chléb (Billa)

Postup přípravy:

  1. Scezené olivy, sušená rajčata a kapary dejte do mixéru, přidejte oloupané stroužky česneku, olivový olej a šťávu z citronu.
  2. Vše rozmixujeme a dle potřeby přilijte olivový olej, aby byla tapenáda pěkně krémová. Dochutíme mletým pepřem, sůl není potřeba kapary a olivy jsou slané až dost.
  3. Polovinu omáčky necháme v mixéru a přidáme 100g kozího sýra.
  4. Zase rozmixujeme a máme druhou verzi tapenády. Namažu na celozrnný chléb nebo pokud chcete, tak toustový a máme super předkrm a nebo jednohubky pro návštěvy.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.