Makový koláč s jablky

Tak vás všechny zdravím a mám pro vás jednu skvělou zprávu a jeden výborný recept na zdravý fit koláč. Tak nejdříve začnu se skvělou zprávou. Od února jsem uzavřela spolupráci s obchodní značkou Billa a stala jsem se ambassadorkou zdravého životního stylu. Jsem za tuto příležitost velmi šťastná. Je to pro mě práce, kterou jsem si přála. Vrátit se zpět do kanceláře a účtování už pro mě není smyslem života. Baví mě tvořit, vařit zdravé věci, motivovat lidi, že se dá jíst lépe a ty nemocné vést k uzdravení. K tomu je potřeba vařit z těch správných surovin. Billa je pro mě jeden z nejlepších obchodních řetězců potravin, co se týká kvality a čerstvosti. Takže se můžete těšit na nové zdravé recepty a nápady z dostupných surovin, které vždy v klidu nakoupíte právě v Bille.

První recept, který jsem si pro vás připravila, je makový koláč s jablky a tvarohem, který je naprosto jednoduchý. Vybrala suroviny, které jsou pro všechny zákazníky, kteří ocení kvalitu za rozumnou cenu. Třeba tento jemný tvaroh Clever vyhrál novinku roku 2018 ve Volbě spotřebitele. Tak pojďme s chutí do toho ať můžete mlsat bez výčitek.

Suroviny

4 vejce ( Billa z domácího chovu)

200g mletého máku

250g polotučného tvarohu (Clever měkký)

250g jemného tvarohu (Clever jemný)

300g nastrouhaných jablek

2 lžíce agáve sirupu (Billa bio)

2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřeji na 170 stupňů.
  2. Od vajec oddělím žloutky od bílků.
  3. Žloutky dám do velké misky a přimíchám k nim mák, polotučný tvaroh, jablka, agáve sirup, kypřící prášek, vanilkový extrakt a špetku soli.
  4. Z bílků vyšlehám tuhý sníh a opatrně zamíchám do těsta.
  5. Těsto vliji do formy vyložené pečícím papírem.
  6. Formu dám do trouby a peču cca 60 minut.
  7. Po upečení nechám korpus vychladnout, přeříznu na půlky a připravím náplň.
  8. Jemný tvaroh smíchám s 1 lžící agáve sirupu a vložím mezi korpusy.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.