Cizrnová polévka
18. listopadu 2016 Jeden komentář
Polévka je v těchto nevlídných dnech přesně to, co potřebuju. Dobře zasytí, krásně zahřeje a v břiše mi udělá takový ten slastný pohodový pocit. Tahle cizrnová je taky skvělá. Navíc má spoustu plus i z výživového hlediska.
Proč zahrnout cizrnu do svého jídelníčku jsem vám už psala, ale tak opakování je matka moudrosti. Určitě polévku vyzkoušejte a napište, jak vám chutnala.
Suroviny:
- 300g uvařené cizrny
- 2 mrkve
- 2 šalotky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce sušené bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tamari omáčky
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Na olivovém oleji osmahnu v hrnci cibuli a česnek, vše nasekané na drobno a přidám očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, restuji na mírném plameni asi deset minut.
- Pak přidám cizrnu a restuji asi dalších pět minut a zaliji vývarem.
- Vařím asi patnáct minut, potom okořením, osolím a odstavím z plotny a nechám vychladnout.
- Potom rozmixuji a případně přidám vodu, pokud je polévka moc hustá. Ohřeji a podávám.
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.
1 komentář
Napsat komentářIva Častulíková
25. září 2019 v 10:41
Denisko, hezky den vam preji a zeptam se:kdyz se ty polevky mixuji, kde je ta
vlaknina, ktera je v zelenine, neztrati se? Dekuji a drzim palce do zivota……